Invid medeltida röse leds dagvatten från hela södra ängen in i Djurgårdsskogen och Årike Fyris. Strax nedanför, delvis bortgrävt, finns kolrester och stensträng.

Invid medeltida röse leds dagvatten från hela södra ängen in i Djurgårdsskogen och Årike Fyris. Strax nedanför, delvis bortgrävt, finns kolrester och stensträng.

Kommentarer
Postat av: Jan Stillström

Inte heller denna skadegörelse i Djurgårdsskogen är något brott mot plan- och bygglagen. Kommunen hade nämligen inget bygglov för att utföra det här arbetet i ett icke detaljplanerat område. Kommunen genomförde detta svek mot miljöintressena fullt medvetet. Till och med maskinisten hade med sig kartan från Djurgårdsskogens skötselplan med det aktuella gränsröset inprickat som en röd punkt och informerades på plats av oss att avloppsdiket skulle komma att skada en stensträng (upplagda stenar som anses vara gränsmarkeringar från äldre järnåldern). Malin Grandin på kommunen gav trots det klartecken och länsantikvarien vidtog inga åtgärder trots att han uppvaktades av en av de boende i området. Givetvis är det här ett brott mot kulturminneslagen och det har därför redan polisanmälts. Om det kan leda till att ansvariga tjänstemän prickas kanske det kan leda till större respekt för miljö värdena i framtiden.

Man undrar hur det kommer att gå med miljön i skogen när allt dagvatten börjar rinna fram här i sanden. Blir det ett nytt våtmarksområde? Varför städar entreprenören inte efter sig. Avsågade träd ligger rätt över en del av stensträngen och stenar från stensträngen ligger omkringslängda i terrängen.

2008-02-15 @ 00:56:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback